Dovleceii sunt legumele mele preferate. De curand am descoperit aceasta reteta de dovlecei cu iaurt si usturoi si mi-am dat seama ca este cel mai gustos preparat pe care l-am servit in ultima vreme. Si crede-ma, fac mai mereu mancaruri deicioase, insa aceasta le-a intrecut pe toate.

Ingrediente necesare:

  • 200 gr iaurt natural, 100 gr faina de grau
  • 1 dovlecel, 2 oua medii
  • 2 catei de usturoi, patrunjel proaspat
  • Sare, piper (dupa gust)
  • Ulei (pentru prajit)

Mod de preparare:

Spalam dovlecelul, il uscam si il taiem rondele subtiri. Intr-un bol, amestecam iaurtul natural cu faina de grau. Adaugam apoi ouale, pe rand, si amestecam bine. Zdrobim usturoiul si tocam patrunjelul proaspat. Adaugam si aceste doua ingrediente in bolul cu iaurt si faina.

Bucatile de dovleac se introduc in amestecul pregatit anterior si se lasa la marinat, in frgider, aproximativ jumatate de ora. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, se scot din frigider si se prajesc fie in tigaie, fie in cuptor.

Daca alegi sa-i coci in cuptor, trebuie sa setezi temperatura la 200 grade si sa-l lasi la copt pana capata o culoare aurie. In schimb daca vrei sa-i prajesti in tigaie, trebuie sa pui uleiul la incins, iar cand s-a infierbantat suficient, poti pune dovleceii la prajit. Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc.

Eu servesc mereu dovleceii in iaurt cu piure de cartofi. Este o combinatie delicioasa, pe care o ador. Poti incerca si tu aceata reteta usoara. Nu ai nevoie de abilitati speciale si nici de prea mult timp liber.

Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!