Chiar si cele mai bune deserturi pot fi preparate fara efort. Reteta de prajitura cu banane, pe care o vei gasi in randurile de mai jos, se prepara foare usor si, in plus, nu necesita coacere. Este gata in cateva minute. Chiar si un incepator o poate pregati.

Ingrediente pentru crema:

  • 1 plic budinca de vanilie, 15 gr amidon de cartofi
  • 80 gr zahar pudra, 500 ml lapte
  • 1 pliculet zahar vanilat, 250 gr unt
  • 20 gr cacao

Ingrediente pentru blat:

  • 220 gr piscoturi, 2 banane
  • Zeama stoarsa de la jumatate de lamaie
  • 160 ml lapte, 70 ml rom

Ingrediente pentru decor:

  • 300 ml frisca lichida, 1 lingura zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat, 1 pliculet intaritor de frisca
  • Cacao

Mod de preparare:

Punem laptele la fiert. Adaguam apoi budinca de vanilie si amidonul de cartofi. Amestecam bine, apoi adaugam zaharul pudra si zaharul vanilat si continuam sa amestecam pana obtinem o budinca groasa. O dam deoparte si o lasam sa se raceasca.

Batem untul cu mixerul si adaugam, treptat, budinca rece. Ar trebui sa obtinem o crema fina pe care apoi o impartim in 2. Intr-una din cele 2 creme, adaugam 20 gr de cacao si amestecam usor.

Pregatim o forma rotunda pentru coacere (chiar daca nu vom pune prajitura in cuptor). Punem pe fund un rand de piscoturi. Amestecam 160 ml lapte cu 70 ml rom. Turnam putin din acest amestec peste piscoturi, pentru a se inmuia.

Aplicam un strat de crema de vanilie, punem un nou rand de piscoturi, ii stropim cu amestecul de lapte si rom si-i acoperim cu un strat de crema de cacao. Adaugam apoi bananele pe care le stropim cu zeama de lamaie.

Batem frisca cu un mixer pana se intareste, adaugam zaharul vanilat, zaharul pudra si intaritorul pentru frisca. Turnam frisca obtinuta peste banane. La final decoram cu cacao, dupa propria imaginatie si bagam prajitura la frigider pentru cateva ore.

Pofta buna si spor la gatit!