Ardeii la borcan pregatiti dupa aceasta reteta sunt foarte aromati si gustosi. In plus, coaja lor este mult mai subtire decat cea a ardeilor proaspeti. Incearca reteta de mai jos si pune-it cateva borcane cu ardei pentru iarna. Se vor pastra bine tot sezonul rece.

Ai nevoie de:

  • 1.5 kg ardei gras
  • 2 litri apa, 1.5 lingurita sare grunjoasa
  • 1.5 lingurita zahar, 50 ml otet 9%
  • Frunze de dafin, 3 boabe de piper negru

Mod de preparare:

Taie cu grija capacele ardeilor si indeparteaza semintele. Toarna apa clocotita peste ardei si lasa-i deoparte pentru 15 minute.

Dupa ce s-au scurs 15 minute, pune ardeii, inghesuiti, in borcane sterilizate. Pregateste saramura. Pune apa la fiert impreuna cu sarea grunjoasa si zaharul. Dupa ce incepe sa fiarba, adauga otetul. Mai gateste saramura timp de 1-2 minute.

Toarna saramura clocotita in borcanele cu ardei. Adauga in fiecare borcan cu ardei o frunza de dafin si 3 boabe de piper. Strange bine capacele.

Intoarce borcanele cu capul in jos si inveleste-le cu o patura calduroasa sau un prosop gros. Lasa-le acoperite pana se racesc. Dupa ce s-au racit complet, depoziteaza-le intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.

Iarna, cand ti-e pofta de un ardei gras, doar desfa borcanul si serveste-te. Te poti bucura de aroma si gustul lor delicios in orice moment. Ardeii pregatiti dupa aceasta reteta, sunt buni intreaga iarna.

Daca esti multumit de rezultat, impartaseste aceasta reteta cu prietenii tai. Cu siguranta vor dori si ei sa incerce ardeii grasi la borcan.

Pofta buna si spor la gatit!