Chec simplu pe bază de chefir – Ușor de preparat, foarte gustos și foarte apreciat

Chec simplu pe bază de chefir – Ușor de preparat, foarte gustos și foarte apreciat – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 500 ml chefir
  • 400 g zahăr
  • 500 g făină
  • 4 ouă
  • 20 g praf de copt
  • 300 g miez de nucă
  • unt, dulceață, biscuiți
  • sare
  • vanilie

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul și amestecăm bine .

2. Adăugăm sarea, vanilia, praful de copt și făina. Mixăm bine până obținem un aluat moale și omogen.

3. Adăugăm miezul de nucă și amestecăm bine.

4. Tapetăm o formă de silicon cu ulei. Turnăm uniform aluatul și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

5. La final, decorăm checul cu dulceață și biscuiți.

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!

Încearcă și… Chec Leopard

Rețeta unui chec delicios, frumos și ușor de pregătit

O să le placă tuturor, o să vedeți… Cui nu i-ar plăcea un așa chec pufos și delicios?

Ingrediente:

  • 100 grame unt (la temperatura camerei)
  • 200 grame zahăr
  • 4 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 150 grame făină
  • 50 grame amidon de porumb
  • 1 linguriță praf de copt
  • un pic de sare
  • pudră de cacao

Cum se prepară?

Pentru început, se bate bine untul împreună cu zahărul.

Se amestecă ouăle cu o furculiță, se adaugă esența de vanilie și, amestecând continuu, se adaugă treptat și untul.

Omogenizați bine.

Făina, amidonul și praful de copt se cern prin sită.

Se încorporează amestecul de făină în cel de ou cu unt și se amestecă bine aluatul.

Împărțiți aluatul în 2 părți egale.

Prima jumătate se lasă deoparte pentru moment, iar cealaltă jumătate se împarte la rândul ei în alte două părți, una mai mare, alta mai mică… În partea mai mare se adaugă 2 linguri de pudră de cacao cernută, iar în cea mai mică un sfert de lingură de cacao și o jumătate de lingură de făină. Amestecați bine…

Se pregătește o formă pentru copt, tapetată cu hârtie pentru copt și unsă cu puțin unt…

Aranjați aluatul în forma de copt în cercuri, alternând culorile.

Coaceți checul timp de 40 de minute, la temperatura de 180 grade Celsius.

Să îl savurați cu drag – Poftă bună!

Dacă v-a plăcut această rețetă, trimiteți-o și prietenilor. Mulțumim!