Ingrediente necesare:

  • 4 ouă
  • 300 g făină
  • 200 g zahăr
  • 150 ml apă minerală
  • 50 ml ulei
  • 25 g pudră de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță coajă de lămâie
  • 1 linguriță esență de rom
  • 1 praf de sare
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Începem prin a tapetă o tavă mai mare cu hârtie de copt și pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un bol, mixăm ouăle împreună cu sarea și cu zahărul adăugat în mai multe tranșe. Mixăm până compoziția se albește și zahărul se dizolvă.
Apoi, adăugăm treptat și uleiul, apa minerală și, la cea mai mică viteză a mixerului, încorporăm și făina cernută cu praful de copt.
La final, adăugăm și coaja de lămâie.

Punem 3 /4 di aluat în tava pregătită, iar în cel rămas adăugăm pudra de cacao, esența și amestecăm bine.
Peste cea albă punem compoziția maro și amestecăm ușor cu o furculiță.
Dăm tava la cuptor și coacem checul timp de 40-45 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

Când este gata, scoatem din tavă, îl pudrăm cu zahăr pudră și îl lăsăm să se răcească.

Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!