Desertul perfect pentru întreaga familie – Cornulețe fragede cu mac și nuci – Pentru a pregăti această rețetă, ai nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru aluat:
- 500 ml smântână
- 500 g unt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- făină
Ingrediente pentru umplutură:
- nuci
- zahăr
- mac
Mod de preparare:
1. Pentru început, pregătim aluatul. Într-un bol, adăugăm 2 pahare de făină și untul la temperatura camerei. Cu ajutorul mâinilor, amestecăm până obținem un aluat fărămicios.
2. Adăugăm sarea, smântâna și amestecăm până la omogenizare. Punem aluatul obținut la frigider pentru 30 de minute.
3. Cu ajutorul unui blender, mărunțim semințele de mac și le amestecăm cu apă și zahăr. Procedăm la fel cu miezul de nucă.
4. Întindem aluatul într-o foaie subțire, Cu ajutorul unui cuțit, formăm triunghiuri de aceeași dimensiune.
5. Pe fiecare triunghi, aranjăm câte o lingură de umplutură. Formăm cornulețele și le așezăm pe o tavă de copt.
6. Coacem la temperatura de 180 de grade timp de 15 minute.
Să le savurați cu drag – Poftă bună!
Discussion about this post