Prăjitură de casă, moale și cremoasă – Se prepară din 5 ouă, 200g făină, 750 ml smântână,200g zahăr pudră și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 5 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 200 g făină
- 5 linguri ulei
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 3/ 4 L lapte
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 200 g zahăr pudră
- 2 linguri cafea instant ( sau cappuccino )
- 750 ml smântână
Alte ingrediente necesare:
- 150 g gem
- 1 pachet pișcoturi rotunde
- 200 ml cafea
- Esență de rom
- 100 g ciocolată pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul. Încorporăm uleiul și făina. Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem blatul timp de 10 minute.
Pentru cremă, amestecăm praful de budincă cu un pic de lapte. Punem laptele rămas la fiert, adăugăm amestecul de budincă și fierbem până budinca se îngroașă. Adăugăm zahărul pudră și cafeaua și amestecăm bine. După ce budinca se răcește, încorporăm smântâna.
Întindem un strat subțire de gem peste blatul rece. Întindem jumătate din cremă peste care punem un strat de pișcoturi trecute prin amestecul de cafea și rom. Peste pișcoturi întindem crema rămasă și decorăm cu ciocolată rasă sau pudră de cacao.
Dăm prăjitura la rece pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!