Ingrediente necesare:
Pentru blat:
- 5 ouă
- 100 g zahăr
- 150 g făină
- puțină sare
Pentru umplutură:
- 4 ouă
- 300 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 150 g cacao (fără zahăr)
- 250 g zahăr
- 40 g amidon
Glazură: 200 g ciocolată
Mod de preparare:
Separăm ouăle. Batem albușurile cu un pic de sare, după care adăugăm, puțin câte puțin, zahărul, și batem până obținem o spumă tare…
În timp ce amestecăm, adăugăm gălbenușurile, apoi făina. Într-o tavă de 40*30 cm, tapetată cu hârtie de copt, întindem uniform aluatul. Coacem blaturile aproximativ 10 minute și le lăsăm să se răcească.
Tăiem un blat în 3 bucăți de 30*10 cm, tăiem un alt blat în 2 bucăți de 30*10 cm și tăiem încă o bucată de 30*15 cm (acesta va fi baza piramidei).
Batem spumă untul cu zahărul, adăugăm treptat pudra de cacao și mai amestecăm câteva minute.
Amestecăm foarte bine, într-un bol metalic, ouăle, zahărul, amidonul și ce a mai rămas din cantitatea de cacao, apoi topim toate aceste ingrediente prin metoda bain-marie (baie de aburi).
Amestecăm până se răcește. În final, amestecăm cele două creme. Peste un blat de 30*10 cm punem crema, apoi încă un blat, cremă și tot așa în continuare (5 blaturi, în total). Băgăm la frigider 3 ore, apoi tăiem înclinat și așezăm pe blatul de 30*15 cm, față-n față, formând în acest fel triunghiul. Ungem cu restul umpluturii și băgăm la frigider o oră.
Topim ciocolata pe baie de aburi (bain-marie) și turnăm peste prăjitură.
Înainte de servire, tăiem feliile cu un cuțit fierbinte.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post