Timp de pregătire: 60 minute

Ingrediente necesare:

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 5 ouă
  • 200 g margarină (la temperatura camerei)
  • 180 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • puțină sare

Pentru umplutură:

  • 50 g alune măcinate / nuci (bucăți mai mari)
  • 50 g ciocolată ruptă în bucăți mai mari
  • 50 g fructe (citrice) confiate
  • 50 g stafide

Pentru decor: zahăr pudră

Mod de preparare:

Folosim o formă de copt de 24*8 cm.

Separăm ouăle.
Batem bine margarina cu zahărul și zahărul vanilat și treptat adăugăm și gălbenușurile.
Batem și albușurile spumă tare, împreună cu puțină sare.

Alternativ, adăugăm compozițiile în amestecul de zahăr și lapte, iar la final adăugăm ingredientele pentru umplutură.

Tapetăm forma de copt cu hârtie de copt și turnăm compoziția în ea.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, aproximativ 35-40 de minute (putem face și testul cu scobitoarea).

După ce s-a răcit suficient, scoatem pe un platou, presărăm cu zahăr pudră și tăiem felii.

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!