Prăjitură fină și delicată, cu adevărat delicioasă – Prăjitură de casă cu blat fraged și cremă de vanilie
Ingrediente necesare pentru blat:
- 2 căni făină
- 1 cană zahăr
- 1 cană lapte călduț
- Jumătate cană ulei
- 2 ouă
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguri pudră de cacao
- 1 lingură cafea instant
Pentru a măsura ingredientele, am folosit o cană de 250 ml.
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 4 linguri zahăr
- 500 g brânză de vaci
- 125 g unt
- 4 linguri esență de rom – opțional
Ingredient necesare pentru glazură:
- 2 cutii smântână
- 150 g ciocolată
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm într-un bol toate ingredientele până la omogenizare, în afară de pudra de cacao și de cafea. Ungem cu unt o tavă de 25*35 cm și o tapetăm cu făină.
Transferăm jumătate din compoziția pentru blat în tava pregătită. Amestecăm compoziția rămasă cu pudra de cacao și cu cafea și o turnăm peste compoziția din tavă.
Cu o lingură de lemn, amestecăm ușor cele două compoziții din tavă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 15-20 de minute.
Lăsăm să se răcească complet.
Pentru cremă, pregătim budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj, adăugând la final și zahărul și untul. Luăm budinca de pe foc și amestecăm până untul se topește complet.
Adăugăm și brânza, esența de rom și amestecăm bine, până la omogenizare. Întindem crema fină astfel obținută peste blatul rece și uniformizăm.
Pentru glazură, topim ciocolata pe baie de aburi. Când s-a topit complet, adăugăm imediat smântâna și amestecăm repede. Turnăm imediat peste cremă, după care dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!