Prăjitură de casă cu mac, fulgi de cocos, cremă de lapte, vanilie și vișine – Un deliciu, pur și simplu un deliciu!

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 150 g mac
  • 100 g fulgi de cocos
  • 100 g zahăr
  • 100 g nucă măcinată sau alune măcinate
  • 8 albușuri
  • 4 gălbenușuri

Ingrediente necesare pentru cremă ( am folosit o cană de 200 ml ):

  • 4 gălbenușuri
  • 2 căni lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
  • Jumătate cană zahăr
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 linguri lichior ( sau suc din compot ) de vișine sau cireșe
  • 250 g unt

Alte ingrediente necesare:

  • 450 g vișine congelate
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 lingurițe amidon de porumb

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 100 g ciocolată albă
  • Un pic de ulei

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm spumă tare albușurile împreună cu un praf de sare și cu zahărul. Când spuma este tare și lucioasă, încorporăm pe rând gălbenușurile, mixând continuu. La final, cu o spatulă, încorporăm cu grijă și macul, cocosul și nuca.

Împărțim compoziția în două părți egale și coacem 2 blaturi în tăvi tapetate, în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, timp de 20-25 minute.

Lăsăm blaturile să se răcească complet.

Pentru cremă, amestecăm zahărul cu gălbenușurile și cu praful de budinca . Amestecând continuu, turnăm și jumătate din cantitatea de lapte.

Punem laptele rămas la fiert, adăugăm și compoziția de mai sus și fierbem până se îngroașă.

Lăsăm budinca să se răcească.

Separat, mixăm spumă untul după care adăugăm și budinca, lingură cu lingură, mixând continuu. La final încorporăm și zeama de lămâie și lichiorul.

Punem vișinele într-o oală, adăugăm zahărul și punem pe foc. Când zahărul s-a topit complet, adăugăm zeama de lămâie și amidonul amestecat cu 2 linguri de apă.

Amestecăm bine, lăsăm să dea în clocot după care lăsăm să se răcească.

Peste primul blat întindem compoziția de vișine, peste care întindem crema.

Așezăm peste cremă al doilea blat peste care turnăm glazura de ciocolată. Pentru glazură, topim ciocolata pe baie de aburi, împreună cu un pic de ulei.

Savurați cu poftă! Poftă bună!