Ingrediente:

  • 1 dovlecel
  • 4 roșii
  • 1 vânătă
  • 100 g cașcaval
  • 4 căței de usturoi
  • 20 g busuioc
  • 2 linguri ulei
  • verdeață
  • sare, piper negru

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem dovlecelul felii. Procedăm la fel și cu roșiile și vânăta.

2. Jumătate din cantitatea de cașcaval o dăm prin răzătoarea mare, iar cealaltă jumătate o tăiem felii subțiri.

3. Așezăm legumele și feliile de cașcaval într-o vas de copt (yena), tapetat cu puțin ulei. Alternăm legumele ca în imaginea de mai jos…

4. Într-un bol separat, turnăm uleiul. Adăugăm verdeața, condimentele, usturoiul zdrobit, busuiocul și amestecăm bine bine…

5. Turnăm sosul peste legumele pregătite anterior. Coacem la temperatura de 180 grade Celsius, aproximativ 20 minute. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor și presărăm cașcavalul dat prin răzătoare. Gătim încă 5 minute, cât să se topească cașcavalul…

Să aveți poftă! Poftă bună!