Cele mai gustoase saleuri pe care le-am mâncat vreodată – Saleuri cu cașcaval și bacon, din aluat dospit
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 2 căni făină
- 2 /3 cană apă caldă
- 1 linguriță drojdie uscată
- Jumătate linguriță sare
- 1 lingură zahăr
- 200 g bacon afumat
- Semințe de susan
- Cașcaval ras
- Boia
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.
Mod de preparare:
Pregătim ingredientele:
Dăm cașcavalul prin răzătoare; tăiem bacon-ul cubulețe și prăjim într-o tigaie încinsă.
Amestecăm apa caldă cu zahărul, până zahărul se dizolvă după care adăugăm drojdia și lăsăm deoparte timp de 10-15 minute.
Într-un bol, amestecăm făina cu sarea. Adăugăm amestecul de drojdie, bacon-ul cu tot cu grăsimea din tigaie și frământăm un aluat omogen.
Acoperim bolul cu un prosop curat, îl dăm la loc cald și lăsăm aluatul la dospit timp de 30 de minute.
Întindem aluatul dospit în formă rotundă, presărăm cașcavalul ras deasupra.
Trecem ușor cu sucitorul peste stratul de cașcaval, împăturim aluatul în două și-l întindem din nou în formă rotundă.
Tăiem în fășii și răsucim în formă de spirală.
Transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, presărăm boia și semințe de susan și dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, timp de 15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!