Ingrediente necesare pentru blat:
- 5 ouă
- 130 g zahăr tos
- 5 linguri ulei
- 160 g făină
- 2 linguri pudră de cacao
- Gem
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 800 ml lapte
- 3 plicuri budincă de vanilie
- Zahăr tos după gust
- 200 ml lichior de ouă
- 250 g unt
- 3 linguri zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru decor:
- 500 ml frișcă lichidă
- 2 linguri pudră de cacao
- Zahăr după gust
- 2 plicuri întăritor frișcă
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm albușurile spumă tare adăugând treptat și zahărul. Separat, mixăm gălbenușurile spumă după care încorporăm cu grijă în spuma de albușuri.
Încorporăm și făina amestecată cu pudra de cacao.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă de 38*25 cm, înaltă. Transferăm compoziția în tavă și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 25 de minute.
După coacere, lăsăm blatul să se răcească.
Pentru cremă, pregătim budinca din lapte, zahăr și praful de budincă. După ce se îngroașă, adăugăm în budinca fierbinte lichiorul de ouă, amestecăm bine și lăsăm să se răcească.
Mixăm untul spumă împreună cu 3 linguri de zahăr pudră, după care încorporăm în budinca rece. Mixăm până obținem o consistență cremoasă.
Ungem blatul rece cu un strat de gem și întindem uniform crema.
Mixăm frișca spumă tare împreună cu pudra de cacao și cu întăritorul și decorăm prăjitura. Stropim cu un pic de lichior de ouă și decorăm în continuare cu ciocolată rasă sau după gust
Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!