De-a dreptul delicioase! Veți obține niște mini-plăcințe cu o consistență în straturi și o coajă crocantă
Ingrediente necesare:
- 250 g făină
- 125 g brânză burduf
- 175 ml lapte
- 1 praf de zahăr
- 50 g untură
- 10 g drojdie proaspătă
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Sfărâmăm brânza, topim grăsimea. Frecăm drojdia cu zahăr până se lichefiază, apoi adăugăm și 100 ml de lapte cald și 150 g de făină. Lăsăm aluatul să crească până își dublează volumul inițial, apoi adăugăm restul de lapte și restul de făină, sarea și frământăm bine. Lăsăm aluatul astfel obținut să crească timp de 15 minute.
Presărăm cu făină suprafața de lucru, transferăm aluatul pe ea și formăm un sul mai gros. Tăiem sulul în 8 părți egale.
Luăm prima bucată, o întindem în formă dreptunghiulară, de o grosime de 4 mm, apoi ungem cu grăsimea topită și rulăm pe latura mai lungă. Înnodăm capetele. Procedăm la fel și cu celelalte bucăți de aluat, apoi lăsăm la dospit timp de 30 de minute.
Întindem apoi fiecare rulou într-o formă rotundă, de o grosime de 1,5 cm și, pe fiecare jumătate de rondea, punem brânză apoi acoperim cu cealaltă jumătate, lipind marginile prin presare. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt apoi așezăm merdenelele pe tavă, le lăsăm să crească timp de 15 minute, apoi le coacem la foc mediu timp de 25-30 de minute.
Le servim calde. Să le savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Claudia Mic și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.
Discussion about this post