Un tort cu o textură extrem de mătăsoasă! Blatul se poate cumpăra din comerț, sau se poate face acasă din 60 g făină, 60 g zahăr și 2 ouă, într-o formă cu diametrul de 26 de cm.
Ingrediente pentru cheesecake:
- 300 ml smântână pentru frișcă
- 500 g cremă de brânză ( Philadelphia )
- 2 compoturi zmeură
- 170 g zahăr fin
- 2 plicuri gelatină
- 100 ml lichior Limoncello
Mod de preparare:
Așezăm blatul pe un platou, punem în jurul lui inelul tăvii în care s-a copt.
Într-un bol, mixăm crema de brânză cu zahărul până cea din urmă de topește de tot.
Punem gelatina la înmuiat în lichior, apoi o topim la foc mic ( fără să fierbem! ) și o adăugăm la amestecul de brânză, mixând continuu.
Frișca o batem până ajunge la o consistență spumoase și nu una tare, apoi o încorporăm în crema de brânză, folosind o spatulă de silicon.
Întindem uniform crema peste blat, apoi dăm tortul la frigider pentru 3 ore sau până se întărește bine crema. După aceea, presărăm fructele din compot deasupra tortului. Punem al doilea plic de gelatină la înmuiat în 450 ml de suc de zmeură, timp de 10 minute, apoi o topim la foc mic.
Mai întâi punem cu lingură amestecul de gelatină peste fructe, apoi o putem turna. Lăsăm tortul la frigider peste noapte.
A doua zi, pentru a desprinde mai ușor inelul, folosim o torță de bucătărie.
Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Claudia Mic și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.
Discussion about this post