Aceasta reteta este foarte simpla, deci poat fi gatita chiar si de un incepator, fara nicio problema. Cantitatea de ingrediente este indicata pentru un borcan de 1 litru. Nu am specificat cantitatea de ardei gras folosita, deoarece depinde de marimea legumii…

Ingrediente:

  • Ardei gras
  • 1 lingurita sare
  • 40 gr zahar, 40 ml otet 9%
  • 2 catei de usturoi, ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Sortam legumele si le eliminam pe cele stricati. Spalam ardeii si ii uscam cu prosoape de hartie. Este important sa uscam legumele foarte bine. Nu este nevoie sa curatam ardeii de seminte, deorece in timpul prajirii, acestea vor deveni moi.

Punem o tigaie cu ulei de floarea soarelui pe foc. Incalzim uleiul, apoi adaugam ardeii in tigaie si ii prajim pe ambele parti pana devin complet moi. Reducem focul la minim si prajim ardeii sub capac.

Cat timp ardeii se prajesc, sterilizam borcanele si capacele. Scoatem ardeii prajiti din tigaie si ii punem in pozitie verticala, in borcane. Fiind moi, ardeii, pot fi usor impinsi cu o lingura, pentru ca aerul sa iasa din el.

Cand umplem borcanul pe jumatate, zdrobim un catel de usturoi printr-o presa si il adaugam in borcanul cu ardei.

Adaugam ardei pentru a umple borcanul. La final, mai adaugam un catel de usturoi tocat.

Pentru a pregati marinada, punem apa intr-o cratita la fiert. Adaugam zahar, sare, ulei de floarea soarelui si otet. Dupa ce marinada fierbe, o turnam in borcanele cu ardei.

Inchidem borcanele cu capace si le intorcem cu gura in jos. Le invelim cu o patura si le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.

Savurati cu pofta! Pofta mare!