Rețetă pas cu pas, cu imagini – Blat pufos și înalt, din doar 3 ingrediente – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 200 g zahăr granulat
- 120 g făină albă
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 175°C.
Într-un bol mare spargeți ouăle și adăugați zahărul. Folosind un mixer electric, bateți ouăle și zahărul împreună la viteză medie-mare timp de aproximativ 8-10 minute, până când amestecul devine gros, deschis la culoare și și-a triplat volumul.
Cerneți făina peste amestecul de ouă în porții mici. Încorporați ușor făina în aluat folosind o spatulă, având grijă să nu amestecați prea mult. Fiți atenți să încorporați făina complet, dar delicat, pentru a menține aerisirea aluatului.
Odată ce făina este complet încorporată, turnați aluatul în tava pregătită (unsă cu unt și tapetată (baza) cu hârtie de copt.
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când partea de sus este maro-auriu și un băț inserat în centru iese curat.
Scoateți tortul din cuptor și lăsați-l să se răcorească în tavă timp de 5 minute. Apoi transferați-l pe un grătar pentru a se răci complet.
Odată răcit, puteți servi ca atare sau îl puteți decora / umple cu frișcă bătută, fructe proaspete sau glazura preferată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!