Va las mai jos prajitura mea preferata din caietul mamei.
Ingrediente necesare
Pentru blat:
- 250 g faina;
- 250 g unt sau margarina;
- 100 g zahar;
- 1 lingurita de bicarbonat; putin otet;
- 6 galbenusuri.
Pentru topping:
- 1 borcanel de gem de caise;
- 200 g zahar pudra;
- 200 g nuca macinata;
- 1 plic zahar vanilat;
- coaja de la o lamaie;
- 6 albusuri.
Cum se prepară?
Se mixeaza bine untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina in ploaie si bicarbonatul stins cu otet. Se intinde aluatul intr-o tava tapeteta cu hartie de copt si se coace de jumatate, cca 15-20 minute. Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat, iar cand s-a intarit spuma se adauga miezul de nuca si coaja rasa de lamaie.
Se scoate blatul din cuptor, se unge cu gem si se toarna deasupra compozitia cu nuca, apoi se mai da la cuptor 10 minute pana e copt blatul. Se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar.
Poftă bună!