Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chifle dulci, moi și pufoase – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 325 g făină albă
- 120 ml (1/2 cană) lapte cald
- 30 g (2 linguri) zahăr
- 2 g (1 linguriță) sare
- 7 g drojdie uscată
- 1 ou
- 25 g (2 linguri) unt nesărat
Mod de preparare:
Bate laptele cald cu zahărul, oul și drojdia. Combină sarea cu făina și adaugă la lichide. Frământă aluatul până devine neted și lasă-l deoparte pentru 10 minute.
Încorporează untul moale în aluat. Lasă aluatul deoparte pentru 30 de minute, apoi taie-l în bucăți și rulează fiecare bucată.
Rulează aluatul sub formă de trabuc și așează-l pe o foaie de copt acoperită cu hârtie pergament. Lasă deoparte pentru o oră, unge cu ou înainte de coacere.
Coace la 160C/320F timp de 20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!