Rețetă rapidă – Cornulețe de casă cu Nutella – Pufoase și delicioase, se mănâncă pe nerăsuflate

Timp de preparare:25-30 minute

Nr. de porții: 16

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 50 gr unt topit
  • 1 ou
  • 1 praf sare
  • 1 galbenus +2 linguri de lapte pentru uns
  • Opțional miere și nuca de cocos
  • Nuttela

Preparare

Cernem făina. Laptele se incălzește cu zahărul. Se dă deoparte și se pune drojdia, amestecăm puțin și lăsăm deoparte 10 minute.

Peste făină punem oul sarea și adăugăm laptele, frământăm și la final adăugăm untul topit și răcit. Continuăm frământarea până aluatul se desprinde de pe pereții vasului.

Se lasă la dospit pentru 60 minute sau până își dublează volumul. Se pune aluatul pe masa de lucru cu puțin ulei.

Se ia o bucată, se întinde în forma unui cerc, se taie triunghiuri. Se pune nuttela.

Se rulează și se pune în tava tapetată cu hârtie de copt.

O altă variantă ar fi acesta ca în poză. Formăm cornurile și le punem în tavă. Se mai lasă 15 minute la dospit.

Se ung cu gălbenus amestecat cu puțin lapte. Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

Fierbinți se ung cu miere și se presară nuca de cocos dacă doriți.

Sunt foarte pufoase și ușor de făcut. Un miros plăcut și sunt foarte aromate.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres