Ingrediente necesare:
🔸 Pentru stratul de fructe și cremă:
🍓 200 g fructe (căpșuni, portocală, kiwi)
🌿 7 g agar
🥛 200 ml lapte
🥛 100 g lapte condensat
🥣 400 g iaurt
🔸 Pentru stratul de ciocolată:
🍫 100 g ciocolată neagră
🍬 50 g zahăr
🌿 5 g agar
🥛 400 ml lapte
Preparare:
Tăiem fructele în bucățele potrivite. Le punem într-un vas.
Punem agar și laptele într-o cratiță. Punem pe foc și amestecăm, încorporând și laptele condensat.
După ce se îngroașă, adăugăm iaurtul și amestecăm până la omogenizare.
Turnăm crema peste fructe și lăsăm să se răcească.
topim ciocolata împreună cu laptele, zahărul și agar. Amestecăm până la omogenizare, pe foc potrivit.
Turnăm un strat de ciocolată într-un vas și lăsăm să se răcească.
Răsturnăm desertul cu fructe și în punem în vasul cu ciocolată. Turnăm deasupra ciocolata rămasă.
Lăsăm să se răcească înainte de a răsturna desertul pe un platou.