Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă cu dulceață – Rețetă simplă și rapidă – Se prepară din 300g făină, 1 ou, 100g unt, 300g dulceață, 100g zahăr pudră și…

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 150 ml lapte
  • 300 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 8 g zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 300 g dulceață de caise sau altă dulceață/ gem de fructe
  • 1 lingură amidon de porumb

Pentru această rețetă toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Am folosit o tavă rotundă de 24 cm.

Mod de preparare:

Pentru aluat, punem untul moale într-un bol. Adăugăm 1 praf de sare, zahărul vanilat și cel pudră și amestecăm cu spatula, până la omogenizare. Încorporăm și oul.

Alternativ și în câte 2-3 etape, adăugăm și laptele și făina cernută împreună cu praful de copt, amestecând de fiecare dată până la omogenizare cu telul. Vom obține un aluat omogen și fără cocoloașe, de consistența smântânii groase.

Transferăm un sfert din aluat într-un poș. Transferăm aluatul rămas în tava tapetată cu hârtie de copt.

Pentru umplutură, amestecăm bine cele două ingrediente.

Transferăm umplutura în tavă și uniformiză, lăsând marginile libere (2 cm). Tăiem vârful poșului în așa fel încât să obținem un orificiu de aproximativ 1 cm. Transferăm aluatul deasupra umpluturii după care punem și pe margini.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem prăjitura timp de 25-30 minute sau până se rumenește frumos și trece testul cu scobitoarea.

Scoatem prăjitura din tavă, o lăsăm să se răcească complet după care o putem pudra cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!