Rețetă pas cu pas, cu imagini – Biscuiți (Trandafiri) cu brânză dulce – Fursecuri de casă fragede și delicioase

Ingrediente necesare:

  • 360 g făină
  • 180 g brânză dulce de vaci
  • 160 g unt moale, la temperatura camerei
  • 8 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe lapte, dacă este necesar
  • 60 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • Zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare:

Punem untul într-un bol. Adăugăm zahărul tos, cel vanilat, un praf de sare și mixăm la viteză mare timp de 3-4 minute, până obținem o compoziție omogenă, albicioasă și pufoasă.

Adăugăm brânza de vaci și mixăm timp de 1 minut. Adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt și frământăm până obținem un aluat moale și nelipicios. Dacă aluatul nu se adună, adăugăm și 2 lingurițe de lapte.

Acoperim aluatul cu folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 30 de minute. Ulterior, împărțim aluatul în 2 părți egale. Presărăm suprafața de lucru cu făină și întindem fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire. Cu ajutorul unei forme rotunde sau cu un pahar, decupăm cerculețe.

Suprapunem parțial câte 3 cerculețe după care rulăm. Tăiem ruloul în jumătate și așezăm biscuiții obținuți în tavă, cu secțiunea în jos. Lăsăm suficient spațiu între ei. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25 de minute.

După coacere, lăsăm biscuiții să se răcească un pic după care îi putem pudra cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!