Castravetii murati sunt foarte gustosi si merg de minune cu o multime de mancaruri. Ii poti consuma cu o mancare de fasole, de cartofi sau carne…

In randurile de mai jos vei gasi o reteta simpla de castraveti murati, fara sterilizare…

Ingrediente pentru un borcan de 2 litri:

  • 1.5 kg castraveti, 3 catei de usturoi
  • 2 ardei iuti, 6 boabe de piper negru
  • 2 lingurite seminte de mustar, 1 lingura pudra de mustar
  • 2 lingurite sare, 4 linguri zahar
  • 2.5 lingurite otet

Mod de preparare:

Pe fundul unui borcan spalat si sterilizat punem usturoiul decojit, taiat in jumatate. Adaugam apoi boabele de piper negru, semintele de mustar si un ardei iute. Umplem apoi borcanul cu castraveti.

Punem apa la fiert intr-o cratita. Cand apa clocoteste o turnam in borcanul cu castraveti. Acoperim borcanul cu un capac si asteptam 15 minute.

Turnam tot lichidul din borcan intr-o oala. Adaugam sare, zahar si mustar pudra. Lasam amestecul la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam imediat otetul si-l turnam in borcan.

Lichidul fiert va deveni tulbure din cauza pudrei de mustar, dar nu te ingrijora, gustul castravetilor nu va fi afectat. Infileteaza capacul si intoarce borcanul cu gura in jos.

Acopera borcanul cu un prosop sau o patura groasa si lasa-l sa se raceasca lent. A doua zi, depoziteaza borcanul cu castraveti intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.

Aceasta reteta de castraveti murati este foarte simpla si delicioasa. Ar trebui sa o incerci chiar acum daca ai inceput sa-ti pregatesti borcanele cu muraturi pentru iarna.

Spor la gătit! Poftă mare!