De fiecare dată când îmi era poftă de o merdenea, o cumpăram, deoarece nu știam cum se prepară această delicatesă. Plus că nu aveam nici timpul necesar să gătesc… Toate aceste lucruri s-au schimbat atunci când am găsit această rețetă…
Nu durează mai mult de 15 minute! Un avantaj foarte mare este acela că aceste merdenele pot fi congelate. Dacă peste câteva zile vă este poftă de una, pur și simplu o decongelați și pe urmă vă bucurați de ea.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 400 g unt
- 1 ou
- 1/2 linguriță sare
- 1 lingură oțet
- 250 ml apă
Mod de preparare:
1. Este recomandat să țineți toate ingredientele le rece câteva ore înainte de a prepara această rețetă.
2. Pe masa de lucru, turnăm făina ca în imaginea de mai jos. Pe deasupra, adăugăm untul dat prin răzătoare…
3. Frământăm până când obținem un aluat moale și pufos.
4. Într-un bol separat, batem ouăle cu ajutorul unui tel. Adăugăm sarea, oțetul și amestecăm foarte bine.
5. Turnăm compoziția în aluat și frământăm până la omogenizare.
6. Punem aluatul la frigider pentru 2 ore. Acest tip de aluat poate fi păstrat la frigider pentru 2-3 zile fără nici o problemă.
7. Tot ce trebuie să faceți este să întindeți alautul într-o foaie subțire. Decupați merdenele cu ajutorul unui cuțit, pe urmă le așezați pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute, până se rumenesc frumos. Poftă bună!
Discussion about this post