• Nivel de dificultate: Mediu
  • Timp de pregătire: 60 minute
  • Cantitate: Pentru 3 persoane

Ingrediente necesare pentru 8 clătite

Pentru aluat:

  • 250 ml lapte
  • 2 ouă
  • puțină sare
  • 2 linguri ulei
  • 150 g făină
  • 3 fire de pătrunjel

Pentru sos:

  • 1 lingură de ulei
  • 400 g carne tocată (amestec porc și vită)
  • 500 g sos bolognese de casă
  • 100 g cașcaval ras

Mod de preparare:

Amestecăm bine (să nu rămână cocoloașe) ingredientele pentru aluatul de clătite, mai puțin pătrunjelul. Punem deoparte pentru jumătate de oră.
Turnăm sosul bolognese într-o oală, punem carnea tocată și o lingură de ulei. Acoperim oala și gătim până când e gata carnea…

Încălzim un pic de ulei în tigaia pentru clătite și punem din aluat, folosind un polonic mic. Imediat adăugăm și câteva frunze de pătrunjel.
Prăjim clătita pe ambele părți (partea pe care am pus pătrunjelul necesită doar câteva secunde)…
Păstrăm clătitele calde.

Cu partea cu pătrunjelul în jos, ungem clătitele cu 1-2 linguri de sos și carne, presărăm cu cașcaval ras apoi rulăm strâns și le punem într-o tavă. Înainte de servire, le încălzim în cuptorul încins la 200 grade Celsius, câteva minute…

Să le savurați cu poftă! Poftă mare!