Ingrediente pentru aluat:
- 150 g unt
- 100 g zahăr
- 1 lingură cacao
- 1/2 plic praf de copt
- 250 g făină
- 1-2 linguri smântână
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 6 gălbenușuri
- 200 g zahăr
- 3 linguri făină
- 1 plic budincă de vanilie
- 300 ml lapte
- 250 g unt
- esenanilie
Ingrediente cremă de cocos:
- 6 albușuri
- 10 linguri zahăr
- 200 g nucă de cocos
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm untul, smântâna, zahărul, praful de copt, pudra de cacao și amestecăm bine. Turnăm jumătate din cantitatea de aluat pe o tavă de copt. Procedăm la fel cu aluatul rămas.
2. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile. Adăugăm zahărul, nuca de cocos și amestecăm bine. Turnăm crema peste aluat iar pe deasupra acoperim cu a 2-a foaie de blat. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute.
3. Pentru crema de vanilie amestecăm toate ingredientele menționate anterior. Punem compoziția la fiert, pe foc mic. Amestecăm bine până la omogenizare. Tapetăm prăjitura cu crema obținută.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post