Cele mai gustoase cornulețe cu gem – Moi, pufoase și parfumate – Rețetă în imagini, explicată pas cu pas – Pentru a pregăti aceste delicioase cornulețe, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 500 g făină
- 2 lingurițe drojdie uscată
- 5 linguri zahăr
- 2 ouă
- 75 g unt
- 200 ml lapte
- 1/2 linguriță sare
- 2 linguri semințe de susan
- 100 g gem
Mod de preparare:
1. Amestecăm laptele cald cu drojdia, 1 lingură de zahăr și 2 linguri de făină. Lăsăm drojdia la activat în compoziție.
2. Cernem făina într-un bol. Adăugăm zahărul rămas, sarea, ouăle bătute, compoziția de drojdia și frământăm aluatul.
3. La final, adăugăm uleiul și frământăm aluatul, apoi îl lăsăm la crescut timp de 60 de minute.
4. Împărțim aluatul final în 12 bucățele egale. Le formăm biluțe pe care le lăsăm deoparte 10 minute, acoperite cu un prosop.
5. Întindem biluțele de aluat în foi subțiri și egale, de dimensiunea palmei.
6. Așezăm o lingură de gem pe margine. O acoperim cu o margine de aluat pentru ca gemul să nu iasă afară.
7. Facem câteva tăieturi pe bucata de aluat rămasă și formăm cornulețul. Procedăm la fel cu foile de aluat rămase.
8. Așezăm cornulețele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le lăsăm 15-20 de minute.
9. Tapetăm cornulețele cu ou bătut.
10. Le decorăm cu semințe de susan.
11. Coacem cornulețele la temperatura de 180 de grade, timp de 20-25 de minute.
Să le savurați cu drag!