Acest preparat este unul clasic al bucătăriei maghiare, care a devenit cunoscut în toată lumea. Este o rețetă pe care o poate prepara orice gospodină…
Ingrediente necesare:
- 1 kg carne de vită – vițel sau mânzat
- 50 g untură sau ulei
- 5-6 cartofi de mărime medie
- 3 cepe roșii
- Jumătate țelină mare
- 4-5 morcovi
- 1 ardei verde
- 1 roșie mare
- Frunze de pătrunjel și țelină
- 5-6 căței de usturoi
- 3 linguri boia
- Sare, piper, chimen
Mod de preparare:
Începem prin a tăia carnea în cubulețe. Adăugăm ceapa tocată mărunt într-un vas mai mare cu untură sau ulei încins. Călim ușor ceapa, fără să o prăjim după care adăugăm și carnea și prăjim un pic pe toată părțile.
Condimentăm cu chimen, sare, piper și boia. Avem grijă ca boiaua să nu se ardă, altfel devine amăruie. Acoperim vasul cu un capac și gătim la foc mediu spre mic.
În timp ce carnea fierbe, curățăm cartofii și zarzavaturile, pe care le adăugăm mai târziu pentru că necesită mai puțin timp de gătire decât carnea. Separat, opărim roșiile timp de 20-30 de secunde în apă fierbinte după care le decojim și le tăiem cubulețe.
Adăugăm cubulețele de roșii în gulaș împreună cu usturoiul tocat mărunt/pisat. Adăugăm și zarzavaturile și completăm cu apă. Gătim la foc foarte mic pentru încă 30-40 de minute. Înainte de servire, presărăm pătrunjel verde tocat mărunt și frunze de țelină.
Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!