Tartă de casă cu mere – Rețeta veche, cu succes garantat

Ingrediente necesare:

Pentru blat:

  • 500 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 250 g unt/margarină
  • 2 linguri zahăr
  • 1 ou
  • 1 gălbenuș de ou
  • puțin lapte
  • puțină sare

Pentru umplutură:

  • 1,5 kg mere
  • zahăr, după gust
  • 1 plic budincă de vanilie (sau cremă de vanilie de casă)
  • scorțișoară
  • câțiva biscuiți (mărunțiți)

Mod de preparare:

Începem cu umplutura: decojim și răzuim merele, le stropim cu zeamă de lămâie și le lăsăm câteva minute. Apoi stoarcem merele, păstrănd sucul. Vom avea nevoie de 300 ml (mai putem completa cu apă, dacă este cazul).

Amestecăm budinca cu sucul de mere, îngroșăm compoziția la foc mic, punem zahărul și scorțișoara. Luăm de pe foc și adăugăm merele rase.

Separat, amestecăm făina cu praful de copt, sarea și zahărul. La final, adăugăm și untul. Frământăm împreună cu ouăle și cu puțin lapte.

Împărțim în două părți egale, apoi punem prima jumătate într-o tavă de copt. Presărăm câțiva biscuiți mărunțiți, apoi întindem umplutura de mere, peste care așezăm aluatul rămas… Ungem cu albușul de ou rămas, înțepăm prăjitura cu furculița din loc în loc și coacem la 180 grade Celsius, aproximativ 30 minute.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!