Ingrediente necesare:
- 1 pachet foi de plăcintă de 450 g
- 7 ouă mari
- 1 kg smântână
- 250 g zahăr
- 1 lingură griș
- 2 plicuri zahăr vanilat
- Un sfert de linguriță cu sare
- 200-250 g vișine din conservă
- 50-70 ml ulei
- 250 ml lapte
Mod de preparare:
Mai întâi de toate, aprindem cuptorul la 180 de grade Celsius.
Stropim cu apă o tavă de 25*35 cm și o tapetăm apoi cu hârtie de copt.
Într-un vas, spargem ouăle, adăugăm sarea, zahărul vanilat, zahărul și mixăm până își dublează volumul. Apoi, cu mixerul la viteză mică, încorporăm treptat și smântâna. La final adăugăm grișul și mai mixăm timp de câteva secunde.
În tava pregătită, punem trei foi de plăcintă, ungând fiecare cu ulei. După aceea, turnăm cam 3 polonice din compoziție. Presărăm o parte din fructe, apoi acoperim cu alte trei foi unse cu ulei.
Procedăm la fel până terminăm foile și compoziția de smântână.
Ultimul strat va fi de foi, deoarece vom turna laptele deasupra plăcintei.
Dăm tava la cuptor pentru aproximativ 1 oră, sau până plăcinta se rumenește frumos deasupra.
În cazul în care plăcinta, în timpul coacerii, se umflă pe alocuri, o înțepăm cu o furculiță.
Când plăcinta este gata, scoatem tava din cuptor și o lăsăm să se răcească.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!