🔸 Ingrediente pentru aluat:
🥚 2 ouă
🧂 Un praf de sare
🍬 80 g zahăr
🌻 100 g ulei vegetal
🥛 100 ml lapte
🌾 200 g făină
🧁 12 g praf de copt
🔸 Ingrediente pentru dulceață de căpșuni:
🍓 300 g căpșuni
🍬 50 g zahăr
🌽 10 g amidon
💧 30 ml apă
🔸 Ingrediente pentru crema de brânză:
🧀 160 g cremă de brânză
🥚 1 ou
🍦 16 g zahăr vanilat
🍬 30 g zahăr
Mod de preparare:
Pentru dulceață: gătește căpșunile cu zahărul până se înmoaie. Dizolvă amidonul în apă și adaugă-l în compoziție, fierbe până se îngroașă ușor după care pasează cu blenderul vertical. Lasă să se răcească (acoperă suprafața cu folie alimentară).
Pentru crema de brânză: amestecă toate ingredientele până la omogenizare, folosind mixerul vertical.
Pentru aluat: bate ouăle cu zahărul și sarea, apoi încorporează uleiul, laptele, făina și praful de copt. Toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt (tavă rotundă, 28 cm diametru).
Peste aluatul din tavă, adaugă cu lingura din loc în loc crema de brânză, apoi dulceața de căpșuni (în spirale sau pete).
Coace în cuptor preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 50 de minute.
Lasă să se răcească complet înainte de tăiere.
Savurați cu poftă! Poftă bună! 🍓🍰🥄