Rețetă inedită și deosebită, cu imagini, explicată pas cu pas – Ciorbă de legume cu carne tocată – O bunătate ce merită probată!
Ingrediente necesare:
- 500 g carne tocată de porc
- 2-3 ardei dulci
- Jumătate varză albă, mică
- 1 morcov mare
- 500 g roșii pasate
- 2 cepe mici
- 4 căței usturoi
- Sare și piper după gust
- Jumătate linguriță zahăr
- 4-5 linguri ulei
- 2 l apă fierbinte
- 2 foi dafin
- 1 linguri și jumătate zeamă de lămâie sau după gust
- Pătrunjel proaspăt tocat mărunt, după gust
Mod de preparare:
Tocăm varza fideluță și o prăjim în 2 linguri de ulei încins, pe foc mediu, timp de 2 minute. Adăugăm jumătate linguriță de zahăr, un sfert linguriță de sare, amestecăm și călim varza pentru 6-7 minute, până se înmoaie și se caramelizează un pic.
Adăugăm roșiile date prin răzătoarea mare (fără coajă), amestecăm și călim totul împreună pentru încă 5 minute.
Între timp, tăiem usturoiul în bucățele și le punem în cratița în care vom pregăti supa, în 2 linguri de ulei încins. Prăjim usturoiul timp de 1 minut, pe foc mediu. Adăugăm ceapa și o prăjim până se înmoaie și până devine translucidă. Adăugăm acum și carnea tocată și amestecăm continuu până aceasta îți schimbă culoarea.
Adăugăm un praf de sare și piper după gust. Amestecăm, adăugăm cubulețele de morcovi și prăjim totul împreună timp de 2-3 minute, amestecând frecvent. Adăugăm și bucățelele de ardei grași și amestecăm.
Adăugăm varza călită, apa fierbinte și amestecăm din nou. Gustăm și potrivim ciorba de sare și de piper, la nevoie. Opțional, putem pune și un ardei iute întreg în ea.
Fierbem ciorba timp de 10 minute, până toate legumele vor fi gata. În ultimele 3 minute adăugăm foile de dafin și zeama de lămâie iar la final adăugăm și verdeața tocată mărunt.
Amestecăm și luăm ciorba de pe foc. O acoperim cu capac și o lăsăm așa timp de 15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!