Ingrediente necesare:
Pentru blat:
🥚 5 albușuri
🧂 Un praf de sare
🍦 8 g zahăr vanilat
🍬 100 g zahăr
🌾 120 g făină
🧁 1 linguriță praf de copt
🍫 20 g cacao
📏 Tavă 24×24 cm
🔥 Coaceți la 180°C timp de aproximativ 30 de minute
Pentru cremă:
🥚 5 gălbenușuri
🍦 8 g zahăr vanilat
🍬 100 g zahăr
🌽 80 g amidon de porumb
🥛 700 ml lapte
🧈 200 g unt
Pentru însiropat și strat intermediar:
☕ 70 ml cafea
🍪 14 pișcoturi cu unt
🥛 200 ml lapte
Pentru stratul de frișcă:
🥛 400 ml frișcă 33%
🍬 60 g zahăr
🍫 1 linguriță cacao
🧀 200 g cremă de brânză
Pentru glazură:
🍫 100 g ciocolată
🥛 100 ml frișcă 33%
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă albușurile cu un praf de sare. Mixând continuu, încorporăm zahărul. Trebuie să obținem o bezea fermă.
Amestecăm făina cu praful de copt și pudra de cacao, după care cernem amestecul în mai multe tranșe în bezea. Amestecăm ușor cu telul.
Transferăm compoziția în tava tapetată și coacem la 180°C timp de aproximativ 30 de minute. Lăsăm blatul să se răcească.
Pentru cremă, omogenizăm gălbenușurile cu zahărul vanilat și cel tos și cu amidonul.
Încorporăm laptele și mixăm bine ca să nu rămână cocoloașe.
Punem pe foc mediu și amestecăm până se îngroașă. Transferăm într-un bol și acoperim suprafața cremei cu folie alimentară.
Când crema ajunge la temperatura camerei, adăugăm untul mixat (tot la temperatura camerei) și mixăm până la omogenizare.
Însiropăm blatul cu cafea și întindem crema peste blat. Peste cremă punem un strat de biscuiți înmuiați în lapte.
Mixăm frișca împreună cu zahărul și pudra de cacao după care încorporăm și crema de brânză. Întindem peste stratul de biscuiți.
Pentru glazură, topim ingredientele împreună și amestecăm până la omogenizare.
Turnăm glazura deasupra prăjiturii.