Ingrediente necesare:
🥔 3 cartofi medii (300 g)
🧂 1 linguriță sare
🥚 1 ou
🥣 1 cană zeamă de cartofi
🌾 450–500 g făină de grâu
🥄 1 linguriță drojdie uscată (7 g)
🍬 1 linguriță zahăr
🌻 1 lingură ulei vegetal (pentru uns aluatul)
🌻 Ulei vegetal (pentru prăjit și uns mâinile)
Mod de preparare:
Fierbem cartofii, îi pasăm și îi amestecăm cu sarea, oul, zeama fierbinte de la cartofi, zahărul și drojdia.
Adăugăm treptat făina și frământăm un aluat moale.
Ungem suprafața aluatului cu ulei, acoperim și lăsăm la dospit 30 de minute.
Ungem mâinile cu ulei, împărțim aluatul în bucăți egale și formăm bile.
Le acoperim cu un prosop timp de 5–7 minute.
Încălzim uleiul și prăjim bilele la foc mediu până devin aurii. Le scoatem pe șervețele pentru a absorbi excesul de ulei.
Savurați cu poftă! Poftă bună! 🥔🍩🌻