Ingrediente necesare:
- 150 g făină
- 125 g zahăr
- 2 ouă
- 100 g ciocolată neagră
- 100 g coajă de portocale confiată
- 125 g unt
- 1 plic praf de copt
- 1 ceașcă unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Într-un bol, frecăm untul ( 125g) cu zahărul, până zahărul se dizolvă complet.
Adăugăm ouăle, făina cernută, praful de copt și amestecăm.
Adăugăm și ciocolata rasă, coaja de portocale și amestecăm ușor, după care transferăm compoziția în tava de chec unsă cu unt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit, coacem timp de 15 minute la foc mare, după care micșorăm focul și mai coacem timp de 45 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
După ce este gata, lăsăm checul să se răcească timp de 15 minute după care îl putem scoate din tavă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!