Ingrediente:
- 6 cartofi
- 400 g carne tocată de porc
- 150 g ciuperci
- 1 ceapă
- 200 ml smântână
- 1 ou
- 2 căței de usturoi
- cașcaval
- sare, piper, ulei
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem cartofii felii.
2. Ceapa o tăiem rondele. Ciupercile le tăiem cubulețe.
3. Așezăm carnea tocată într-un bol. Adăugăm ciupercile, asezonăm cu sare și piper și amestecăm bine… Dacă doriți, puteți adăuga și alte condimente…
4. Smântâna o amestecăm cu usturoiul zdrobit, oul, sarea și piperul…
5. Așezăm jumătate din cantitatea de cartofi pe o tavă de copt, tapetată în prealabil cu ulei. Pe deasupra, adăugăm carnea tocată, ceapa și cașcavalul dat prin răzătoare.
6. Adăugăm cartofii rămași și sosul de smântână pregătit anterior. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180-200 grade Celsius, aproximativ 40-50 minute.
7. Cu 5 minute înainte de a fi gata, presărăm cu puțin cașcaval ras și dăm din nou la cuptor.
Savurați cu poftă! Poftă bună!