Rețetă pas cu pas, cu imagini – Lipii cu unt și usturoi – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 350 g făină
- 250 g iaurt
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- 2 căței usturoi
- 25 g ceapă verde tocată mărunt
- 30 g unt
Mod de preparare:
Cerneți făina într-un bol și faceți un gol în mijloc. În acest spațiu, adăugați iaurtul, praful de copt, zahărul, ceapa verde și sarea. Amestecați ingredientele împreună, incorporând treptat făina din laterale până când este complet absorbită.
Frământați amestecul până obțineți un aluat moale și împărțiți-l în 8 bile. Lăsați-le să se odihnească timp de 5 minute. Întindeți fiecare bilă într-un disc subțire și suprapuneți-le, plasând o foaie de hârtie de copt între fiecare lipie pentru a preveni lipirea.
Încălziți o tigaie la foc mediu/mare (nivel 7-8 din 9). Ungeți-o ușor cu ulei și prăjiți fiecare lipie aproximativ un minut pe fiecare parte.
Transferați lipiile pe o farfurie și ungeți generos cu unt și frecați cu căței de usturoi.
Notă: Serviți imediat, deoarece lipiile tind să devină mai tari după ce se răcesc.
Savurați cu poftă! Poftă bună!