Rețetă italiană – Chec pufos cu lămâie “12 linguri” – Rețetă simplă, ușor de preparat

Rapid, ușor și incredibil de delicios, perfect lângă o ceașcă de cafea sau ceai!

Ingrediente necesare:

  • 12 linguri ulei de floarea soarelui
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri mari făină
  • 12 linguri zahăr
  • 3 ouă
  • 7 g praf de copt
  • praf de sare
  • coaja rasă și zeama de la 1 lămâie
  • zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare:

Batem ouăle cu un praf de sare și cu zahărul, până obținem o textură pufoasă. Punem și uleiul, laptele, coaja și sucul de lămâie și continuăm să amestecăm până la omogenizare. Adăugăm apoi făina amestecată anterior cu praful de copt și amestecăm până la omogenizare, cu o spatulă de silicon.

Tapetăm o tavă de tort cu hârtie de copt și turnăm compoziția în tavă. Uniformizăm și rotim tava de câteva ori, să iasă bulele de aer.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și coacem timp de 25-30 de minute, depinde de cuptor. Scoatem checul din cuptor și lăsăm să se răcească în tavă, după care scoatem din tavă, pe un platou, îndepărtând și hârtia de copt.

Presărăm cu zahărul pudră și servim!

Poftă bună!