Prăjitură cu ciocolată și ciocolată – Rețetă ușoară și rapidă, cu iz de Amandină

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 3 ouă
  • 250 g zahăr pudră
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 70 ml ulei
  • 30 ml lapte
  • 350 g făină
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 700 ml frișcă lichidă
  • 70 g zahăr tos
  • 150 g ciocolată
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță esență de rom

Alte ingrediente necesare:

  • 150 g ciocolată
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

Tapetăm o tavă de 25*30 cm cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pentru blat, mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul, după care încorporăm și pudra de cacao, uleiul, laptele și, la final, făina amestecată cu praful de copt.

Transferăm compoziția în tava pregătită și coacem blatul timp de 20-25 de minute. Ulterior, tăiem blatul în două.

Pentru cremă, mixăm frișca împreună cu zahărul și vanilia până obținem o spumă tare. Topim ciocolata pe baie de aburi, lăsăm să se răcorească un pic, după care o încorporăm în spumă.

Umplem blaturile cu crema de ciocolată și lăsăm să se răcească complet ( peste noapte, la frigider ).

A doua zi, topim ciocolata pe baie de aburi împreună cu uleiul, amestecând până la omogenizare. Turnăm glazura astfel obținută peste prăjitură.

Savurați cu poftă! Poftă bună!