Rețeta clasică pentru Ruladă ungurească cu mac – Un desert excelent la orice masă, la orice ocazie – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru umplutură:
- 300 g semințe de mac
- 40 g zahăr
- 250 ml lapte
Ingrediente pentru aluat:
- 500 g făină
- 190 g unt
- 2-3 linguri zahăr
- 7 g drojdie uscată
- 1 gălbenuș de ou
- 150 ml lapte rece
- sare
Mod de preparare:
1. Pentru umplutură, punem laptele la fiert, pe foc mic. Adăugăm semințele de mac, zahărul și amestecăm. După omogenizare, luăm vasul de pe foc și strecurăm semințele pritr-o sită.
2. Pentru aluat, turnăm făina într-un bol. Adăugăm zahărul, sarea, untul, gălbenușul, laptele și amestecăm foarte bine până la omogenizare.
3. Întindem aluatul obținut într-o foaie subțire. Așezăm umplutura pregătită anterior și formăm o ruladă.
4. Așezăm rulada pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. O tapetăm cu un gălbenuș de ou și o coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post