Rețeta clasică pentru Ruladă ungurească cu mac – Un desert excelent la orice masă, la orice ocazie

Rețeta clasică pentru Ruladă ungurească cu mac – Un desert excelent la orice masă, la orice ocazie – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru umplutură:

  • 300 g semințe de mac
  • 40 g zahăr
  • 250 ml lapte

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 190 g unt
  • 2-3 linguri zahăr
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 gălbenuș de ou
  • 150 ml lapte rece
  • sare

Mod de preparare:

1. Pentru umplutură, punem laptele la fiert, pe foc mic. Adăugăm semințele de mac, zahărul și amestecăm. După omogenizare, luăm vasul de pe foc și strecurăm semințele pritr-o sită.

2. Pentru aluat, turnăm făina într-un bol. Adăugăm zahărul, sarea, untul, gălbenușul, laptele și amestecăm foarte bine până la omogenizare.

3. Întindem aluatul obținut într-o foaie subțire. Așezăm umplutura pregătită anterior și formăm o ruladă.

4. Așezăm rulada pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. O tapetăm cu un gălbenuș de ou și o coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Încearcă și… Ruladă rapidă din pandișpan

Pentru această rețetă delicioasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 400 g făină
  • 250 ml iaurt
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriță bicarbonat
  • gem
  • vanilie

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul, vanilia și amestecăm foarte bine.

2. Adăugăm iaurtul amestecat cu bicarbonatul de sodiu. Treptat, adăugăm făina și amestecăm foarte bine până la omogenizare.

3. Turnăm uniform aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

4. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 8 minute.

5. Scoatem blatul din cuptor și îl tapetăm cu gem.

Formăm rulada iar la final o decorăm cu zahăr pudră.

Poftă bună!