Aluat de casă pentru fursecuri fragede și delicioase – Se prepară din 370g făină, 250g unt, 120 g zahăr pudră și…
Ingrediente necesare:
- 370 g făină
- 250 g unt
- 120 g zahăr pudră
- Coaja rasă de la jumătate de lămâie
- 1 gălbenuș
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm zahărul pudră și coaja de lămâie și amestecăm foarte bine. Adăugăm și cubulețele de unt rece și gălbenușul și amestecăm bine cu mâna.
Nu trebuie să amestecăm foarte mult timp aluatul, doar până la omogenizare. Formăm o bilă din aluat, împachetăm în folie alimentară și dăm la frigider pentru 1 oră.
După o oră, scoatem aluatul pe suprafața de lucru. Îl întindem la o grosime de 3 mm și decupăm formele.
Le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem fursecurile timp de 5-7 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte!
Lipim 2 câte 2 cu gem și pudrăm cu zahăr pudră.
Notă: în aluat mai putem adăuga nucă măcinată, pudră de cacao, migdale măcinate sau alte arome, după plac.
Savurați cu poftă! Poftă bună!