kiloRețete
vineri, noiembrie 24, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Gogoșari umpluți, pentru iarnă – Gogoșari umpluți cu varză și morcov (la borcan) – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Gogoșari umpluți, pentru iarnă – Gogoșari umpluți cu varză și morcov (la borcan) – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Ingrediente necesare:

  • 1 varză albă (mică)
  • 1 varză roșie (mică)
  • 1 conopidă (mică)
  • 1 rădăcină de țelină (cu frunze)
  • 1 lingură sare pentru murături
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini hrean
  • 11 gogoșari

Ingrediente necesare pentru saramură:

  • Jumătate lingură piper boabe
  • 2-3 frunze de dafin
  • 2,3 L apă
  • 3 linguri sare pentru murături
  • 4-5 linguri zahăr (sau după gust)
  • 700 ml oțet 9%

Mod de preparare:

  1. Dăm morcovul pe răzătoarea mare și tăiem verzele fideluță. Le punem într-un vas mare, presărăm deasupra 1 lingură de sare și le frământăm un pic, până legumele se înmoaie.
  2. Dăm pe răzătoare mică cam 1 lingură de hrean după care îl adăugăm în amestecul de morcov și varză. Lăsăm legumele deoparte pentru minim 30 de minute.
  3. Între timp, spălăm gogoșarii și îi lăsăm la scurs. Îndepărtăm cotoarele, nervurile și semințele, după care îi umplem cu amestecul de legume.
  4. Spălăm și sterilizăm un borcan de 5 L și punem la baza lui frunze și bucăți de țelină și hrean.
  5. Așezăm și gogoșarii umpluți în borcan și printre ei punem și felii de țelină și hrean, rondele de morcovi. Umplem golurile cu buchețele de conopidă.
  6. Notă: dacă va mai rămâne conopidă, a doua zi o vom putea pune în borcan pentru că gogoșarii se vor înmuia un pic și vom avea loc.

  7. Pentru saramură, punem pe foc apa împreună cu sarea, zahărul și oțetul. Când saramura dă în clocot, adăugăm frunzele de dafin, boabele de piper și amestecăm până zahărul și sarea se dizolvă.
  8. Luăm saramura de pe fic și o lăsăm să se răcorească timp de 5 minute. Turnăm saramura în borcanul cu gogoșari (așezate pe o tavă de metal), cu tot cu frunzele de dafin și boabele de piper.
  9. Acoperim borcanul cu capac și lăsăm să se răcească până a doua zi, după care îl putem depozita în cămară.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Prăjitură de casă cu ciocolată și frișcă – Rețetă simplă și rapidă, gata în 30 minute – Pur și simplu un deliciu
Fără categorie

Prăjitură de casă cu ciocolată și frișcă – Rețetă simplă și rapidă, gata în 30 minute – Pur și simplu un deliciu

Prăjitură turnată cu caise – Pufoasă și delicioasă (cu apă minerală) – Încercați rețeta, o să vă placă mult
Fără categorie

Prăjitură turnată cu caise – Pufoasă și delicioasă (cu apă minerală) – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Prăjitură de casă la tavă – Moale și cremoasă, cu nucă și caramel – Nimeni nu refuză încă o bucățică
Fără categorie

Prăjitură de casă la tavă – Moale și cremoasă, cu nucă și caramel – Nimeni nu refuză încă o bucățică

Prăjitură de casă cu nucă și ciocolată – Regina Maria – Prăjitură fină și delicioasă, merită încercată
Fără categorie

Prăjitură de casă cu nucă și ciocolată – Regina Maria – Prăjitură fină și delicioasă, merită încercată

Cheesecake cu vanilie și caramel – Rețetă de nota 10 – Pur și simplu un deliciu
Fără categorie

Cheesecake cu vanilie și caramel – Rețetă de nota 10 – Pur și simplu un deliciu

Prăjitură de casă la tavă – Blat pufos cu nucă, cremă din gălbenușuri, glazură de ciocolată –  Un deliciu
Fără categorie

Prăjitură de casă la tavă – Blat pufos cu nucă, cremă din gălbenușuri, glazură de ciocolată – Un deliciu

Next Post
Pandișpan fraged și pufos – Pandișpan cu afine și apă minerală – Nimeni nu refuză încă o bucățică

Pandișpan fraged și pufos - Pandișpan cu afine și apă minerală - Nimeni nu refuză încă o bucățică

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Zacuscă de ghebe – Zacuscă gustoasă și aromată – Rețetă marca Șef Paul Constantin
Fără categorie

Zacuscă de ghebe – Zacuscă gustoasă și aromată – Rețetă marca Șef Paul Constantin

Ruladă rapidă din pandișpan din 400 g făină, 250 ml iaurt, 2 ouă, 200 g zahăr, gem și vanilie
Dulciuri și prăjituri

Ruladă rapidă din pandișpan din 400 g făină, 250 ml iaurt, 2 ouă, 200 g zahăr, gem și vanilie

Fursecuri cu cocos, fragede și moi – Se prepară din 250g făină, 100g fulgi de cocos, 100g zahăr pudră, 250g unt și…
Fără categorie

Fursecuri cu cocos, fragede și moi – Se prepară din 250g făină, 100g fulgi de cocos, 100g zahăr pudră, 250g unt și…

Rețetă pentru iarnă – Bulion de roșii și ardei – Rețetă simplă și gustoasă, fără conservanți
Fără categorie

Rețetă pentru iarnă – Bulion de roșii și ardei – Rețetă simplă și gustoasă, fără conservanți

Prăjitură italiană cu mere – Rețetă delicioasă, rapidă și aromată
Fără categorie

Prăjitură italiană cu mere – Rețetă delicioasă, rapidă și aromată

Drob gustos de legume – Rețetă gustoasă, sățioasă și sănătoasă
Fără categorie

Drob gustos de legume – Rețetă gustoasă, sățioasă și sănătoasă

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate