Prăjitură turnată cu mere – Desert simplu și aromat, pe placul tuturor – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru blat:
- 2 ouă
- 9 linguri zahăr
- 9 linguri lapte
- 12 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- esență de vanilie
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 kg mere
- zahăr
- scorțișoară
- coajă de portocală
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul, uleiul, făina cernută, praful de copt, esența de vanilie și laptele. Ametecăm foarte bine până la omogenizare.
2. Cu ajutorul unui cuțit, decojim merele pe urmă le dăm prin răzătoare.
3. Adăugăm zahăr, scorțișoară și coaja de portocală. Punem compoziția la fiert, pe foc mic, câteva minute.
4. Pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, turnăm jumătate din cantitatea de aluat. Pe deasupra, așezăm merele pe urmă adăugăm aluatul rămas. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post