Rețetă pas cu pas, cu imagini – Aperitiv aspectuos, gustos și sățios – Coșulețe din roșii (umplute cu brânză topită și ciuperci)
Ingrediente necesare:
- 7 roșii
- 180-200 g brânză topită
- 50 g ciuperci marinate
- 4 linguri maioneză
- 2 căței usturoi
- Mărar
Mod de preparare:
Tăiem roșiile în jumătate, pe lungime. Îndepărtăm cotorul și tăiem un pic coaja la bază, nivelând suprafața.
Trecem brânza topită (scoasă de la congelator) și usturoiul prin răzătoarea mică. Punem deoparte 12 ciuperci cu pălării mici și tocăm restul ciupercilor în bucățele mici.
Adăugăm ciupercile tocate în amestecul de brânză. Adăugăm și mărarul tocat mărunt și amestecăm bine.
Îndepărtăm pulpa din jumătățile de roșii și așezăm bărcuțele obținute pe un prosop de bucătărie, cu tăietura în jos, ca să se scurgă de zeamă.
Tocăm mărunt pulpa rămasă și o adăugăm în umplutură (fără zeamă). Adăugăm și maioneza și amestecăm bine.
Umplem roșiile cu umplutură și punem deasupra și câte o ciupercuță.
Tăiem roșia rămasă în jumătate, scobim pulpa și tăiem în 12 fâșii pe care le introducem în umplutură.
Decorăm cu fire de mărar.
Savurați cu poftă! Poftă bună!