“Sarmale” cu ciocănele de pui – Aromate și delicioase, așa bunătate sigur nu ați mai gustat – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 6 frunze de varză
- 6 ciocănele de pui
- 1 ceapă
- 4 căței de usturoi
- 1 morcov
- 1 ardei dulce
- 70 g sos de roșii
- 200 g smântână
- 60 g orez
- 250 ml apă
- 1 linguriță zahăr
- sare
- 1 lingură busuioc
- 1 roșie
Mod de preparare:
1. Pentru început, curățăm ciocănelele. Le condimentăm cu sare, piper, pe urmă le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei.
2. Într-o oală cu apă, fierbem 6 frunze de varză. Procedăm la fel cu orezul.
3. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm ceapa și morcovul. Ceapa o tăiem mărunt iar morcovul îl dăm prin răzătoare. Le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei.
4. Amestecăm orezul cu legumele pregătite anterior.
5. După ce au fiert, așezăm frunzele de varză pe un platou. Pe deasupra, adăugăm umplutura pregătită anterior, pe urmă așezăm câte o pulpă de pui.
6. Formăm pachețele pe care le așezăm într-o tigaie.
7. Adăugăm ardeiul tăiat cubulețe și usturoiul.
8. Pentru sos, amestecăm smântâna cu sosul de roșii. Adăugăm 1 pahar de apă, busuiocul, 1 linguriță de zahăr și sarea. Amestecăm bine, pe urmă turnăm sosul în tigaie. Acoperim cu un capac și gătim la foc mic 40 de minute. La final, decorăm cu felii de roșii.
Savurați cu poftă! Poftă mare!
Citește și… 5 secrete pentru a face cele mai bune sărmăluțe
1. O problemă destul de mare, atunci când faceți sarmale, este arderea. Puteți să le ardeți foarte ușor. Pentru a nu avea această problemă, noi vă recomandăm să folosiți un vas din fontă, cu fundul gros.
De asemenea, capacul trebuie să fie bine pun, astfel încât să înăbușiți cât mai bine sarmalele.
2. Un alt secret este untul. Vă recomandăm să așezați câteva bucățele de unt pe sarmale, înainte de coacere.
3. Modalitatea de coacere este de asemenea foarte importantă. Pentru a obține un gust cât mai bogat, vă recomandăm să folosiți un pat de legume.
Puteți folosi orice legume doriți, trebuie doar să le tăiați mărunt și să le așezați pe fundul vasului.
Condimentați cu sare și piper, adăugați uleiul, smântâna iar la final, sarmalele. Puteți să mai adăugați slănină afumată sau șuncă, pentru a avea o garnitură cât mai gustoasă.
4. Puteți să adăugați vin sec, pentru fierbere.
5. Sarmalele făcute în frunză de vită de vie sunt recomandate să fiarbă în sos de smântână și usturoi.
Discussion about this post