Rețetă cu imagini, pas cu pas – Rulouri din piept de pui (cu bacon și umplutură de ficăței) – Dispar imediat de pe masa de Sărbătoare
Ingrediente necesare:
- 12 felii subțiri de bacon
- 700 g piept de pui
- 250 g ficăței de pui
- Jumătate ceapă mare
- 3 căței usturoi
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- Jumătate linguriță coriandru măcinat
- Jumătate linguriță busuioc măcinat
- Jumătate linguriță piper negru măcinat
- 1,5 linguriță sare
- 50 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Tăiem pieptul de pui în 12 felii groase de aproximativ 5-7 mm. Le acoperim cu folie alimentară și le frăgezim.
Amestecăm boiaua cu busuiocul, coriandrul, piperul și 1 linguriță de sare. Condimentăm carnea cu acest amestec pe ambele părți și le suprapunem pe o farfurie. Le acoperim cu folie alimentară și le dăm la frigider cât timp pregătim umplutura.
Pentru umplutură, tocăm bucățele ceapa și ficățeii. Punem aceste două ingrediente în blender și le pasăm până obținem o compoziție păstoasă.
Transferăm amestecul într-o tigaie cu un pic de ulei încins. Prăjim pe foc mediu până se evaporă lichidul după care adăugăm sare, usturoi pisat, amestecăm și mai prăjim pentru încă 2 minute. Lăsăm umplutura să se răcească.
Punem câte 1 lingură de umplutură în apropierea de una dintre marginile scurte ale fiecărei felii de carne. Îndoim marginile lungi spre interior și rulăm. Înfășurăm rulourile în fâșii de bacon.
Prăjim rulourile în ulei încins, pe foc mare, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm 15 minute la cuptorul preîncălzit la 160 de grade.
Savurați cu poftă! Poftă bună!