Rețetă pas cu pas, cu imagini – Aperitiv gustos și savuros, mult mai bun decât mezelurile din comerț – Șuncă presată – Șuncă de pui pregătită acasă
Ingrediente necesare:
- 1 kg pulpe superioare de pui (se pot înlocui cu pulpe inferioare sau piept de pui)
- 1 linguriță sare
- Piper
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- Jumătate linguriță cimbru
- Jumătate linguriță usturoi granulat
Mod de preparare:
Începem prin a dezosa carnea. După gust, putem îndepărta și pielea după care tăiem carnea în bucățele și le condimentăm cu sare, piper, boia, cimbru și usturoi granulat.
Amestecăm foarte bine, răspândind condimentele pe fiecare bucățică de carne. Întindem pe suprafața de lucru o bucată de folie de aluminiu. Punem carnea lângă una dintre marginile lungi și rulăm sub formă de ruladă, împachetând carnea bine, în 2-3 straturi de folie.
Punem rulada pe o tavă și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pe raftul din mijloc, pentru 80 de minute. După 80 de minute scoatem rulada din cuptor și punem o greutate pe ea. noi am folosit un tocător și un borcan de 1 kg de mălai. Dăm totul la frigider peste noapte sau măcar pentru 6-8 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!