Rețetă rapidă și ușoară, din câteva ingrediente – Biscuiți cu unt și cremă de brânză – Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas
Ingrediente necesare:
- 200 g unt
- 200 g cremă de brânză, la temperatura camerei
- 2 gălbenușuri
- 320 g făină
- 200 g zahăr
Din ingredientele de mai sus obținem 65 biscuiți
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol mare. Dăm untul rece prin răzătoarea mare, direct peste făină, scufundându-l periodic în făină.
Amestecăm cu mâinile, cât să obținem un aluat nisipos după care adăugăm crema de brânză, gălbenușurile și frământăm un aluat elastic, moale și nelipicios.
Acoperim aluatul astfel obținut cu folie alimentată și îl dăm la frigider pentru 1 oră sau la congelator pentru 30 de minute. Ulterior, frământăm un pic aluatul și îl împărțim în câteva bucăți ca să îl putem întinde mai ușor. Întindem fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire și, folosind o formă rotundă sau un pahar cu diametrul de 6-7 cm, decupăm cerculețe.
Dăm fiecare cerculeț prin zahăr, îndoim de două ori în jumătate presând ușor cu degetele ca să nu se desfacă în timpul coacerii.
Transferăm biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Îi coacem timp de 20-25 de minute după care îi lăsăm să se răcească până la temperatura camerei înainte de a-i servi.
Păstrăm biscuiții într-o cutie închisă ermetic, maxim 7 zile.
Savurați cu poftă! Poftă bună!